Menu LaSalle: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 32,50

Voorgerechten (apart € 9,50):

Vissoep met tomaat, paprika en quenelles van zeevis

Huisgemaakte varkensrillettes (paté) met zoetzure groentenspaghetti

Warme aardappelpannenkoekjes met truffel-crème fraîche (vega)

 

Hoofdgerechten (apart € 18,50):

Filet van vis van de dag met puree, groenten en beurre blanc-saus

Gestoofd lamsvlees met seizoensgroenten en oven-aardappels

Risotto met geroosterde groenten, gruyèrekaas en jus van eekhoorntjesbrood (vega)

Kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)

 

Kaas en dessert (apart € 9,50):

Kaasplankje (vijf Franse soorten) of

Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, hangop met rood fruit,  citroenmeringue en sorbet-ijs

 

Wijnen

Onze huiswijnen

  • Per glas (€4,60)
  • Per karaf 0,5l (€17,50)
  • Per fles (€25,00)

Rood: Merlot “Voiturette” uit de Provence. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.

Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.

Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.

Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.

Onze maandwijn

  • Per glas (€5,50)
  • Per karaf 0,5l (€20,00)
  • Per fles (€30,00)

Deze maandwijnen laten we u graag proeven: 

Wit:                                                           

Devois des agneaux d’Aumelas. Deze wijn van de mediterrane kust is een blend van de druiven marsanne, vermentino en roussanne . Een rijke, hout-gelagerde wijn die visgerechten met een romige saus verdient en tevens ideaal te combineren is met bijvoorbeeld vegetarische gerechten en kazen. Een wijn met mooie bloemige aroma’s en wat geroosterde tonen. 

Rood:

Esprit de la Cité, Pays d’Oc. Deze wijn is gemaakt van uitsluitend de syrah druif en is vernoemd naar de stad Carcassonne. Hij heeft een volle body en zachte tannines en smaakt naar Zwarte bessen, zwart fruit en een klein beetje hout. Heerlijk bij onze vleesgerechten of een kaasplankje!

Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.

Wijnen per fles:

Rood:

  • Cab.-sauvignon P. Mas. Kruidige wijn uit de Provence die door onze vaste gasten erg wordt gewaardeerd. Heerlijk bij vlees, pasta’s en kaas (€25,00).
  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).

Menu LaSalle: starter + main course + dessert/cheese: € 32,50

Starters (separately € 9.50):

Fish soup with tomato, pepper and sea fish quenelles

Homemade pork rillettes (pate) with sweet and sour vegetable spaghetti

Warm potato pancakes with truffle crème fraîche (vegetarian) 

Main courses (separately € 18.50):

Fillet of fish of the day with puree, vegetables and beurre blanc sauce

Stewed lamb with seasonal vegetables and oven potatoes

Risotto with roasted vegetables, Gruyère cheese and porcini mushroom gravy (vegetarian)

Round steak with vegetables and thick fries (+ € 3.50 in menu) 

Cheese and dessert (separately €9.50):

Cheese board (five French varieties) or

Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, red fruit curd, lemon meringue and sorbet ice cream

 

Our house wines

  • Glass (€4,60)
  • Carafe 0,5l (€17,50)
  • Bottle (€25,00)

Red: Merlot “Voiturette” from the Provence region. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.

White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.

White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…

Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.

Our wines of the month:

  • Glass (€5,50)
  • Cafafe 0,5l (€20,00)
  • Bottle (€30,00)

This month we present to you: 

White:                                                                                                                                                                                                              Devois des agneaux d’Aumelas. This wine from the Mediterranean coast is a blend of the Marsanne, Vermentino and Roussanne grapes. A rich, wood-aged wine that deserves fish dishes with a creamy sauce and is also ideal to combine with vegetarian dishes and cheeses, for example. A wine with beautiful floral aromas and some roasted notes.

Red:                                                                                                                                                                                                              Esprit de la Cité, Pays d’Oc. This wine is made exclusively from the Syrah grape and is named after the city of Carcassonne. It has a full body and soft tannins and tastes of blackcurrants, black fruit and a hint of wood. Delicious with our meat dishes or a cheese board!

Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50

Wines per bottle:

White:

  • Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).

Red:

  • Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
  • Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I  oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)

Menü LaSalle: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 32,50

Vorspeisen (separat 9,50 €):

Fischsuppe mit Tomaten, Paprika und Meeresfisch-Quenelles

Hausgemachte Schweine-Rillettes (Pastete) mit süß-sauren Gemüsespaghetti

Warme Kartoffelpuffer mit Trüffel-Crème fraîche (vegetarisch) 

Hauptgerichte (separat 18,50 €):

Tagesfischfilet mit Püree, Gemüse und Beurre-Blanc-SauceGeschmortes

Lammfleisch mit Gemüse der Saison und Ofenkartoffeln

Risotto mit geröstetem Gemüse, Gruyère-Käse und Steinpilzsauce (vegetarisch)

Rundes Steak mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü) 

Käse und Dessert (separat 9,50 €):

Käsebrett (fünf französische Sorten) oder

Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Quark aus roten Früchten, Zitronenbaiser und Sorbet-Eis

    Menu LaSalle: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 32,50

     

    Entrées (séparément 9,50 €) :

    Soupe de poisson aux quenelles de tomates, poivrons et poissons de mer

    Rillettes de porc maison avec spaghettis de légumes aigre-doux

    Galettes de pommes de terre tièdes à la crème fraîche à la truffe (végétarienne) 

    Plats principaux (séparément 18,50 €) :

    Filet de poisson du jour avec purée, légumes et sauce beurre blanc

    Agneau braisé aux légumes de saison et pommes de terre au four

    Risotto aux légumes rôtis, gruyère et sauce aux cèpes (végétarien)

    Steak rond aux légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu) 

    Fromage et dessert (séparément 9,50 €) :

    Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou

    Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, crème de fruits rouges, citron meringué et glace sorbet