Menu LaSalle: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 32,50

Voorgerechten (apart € 9,50):

Venkelsalade met gebakken viskoekjes en citroendressing

Dungesneden rosbief met mierikswortelsaus

Pot-au-feu (soep) van seizoensgroenten (vega)

 

Hoofdgerechten (apart € 18,50):

Filet van vis van de dag met een aardappel-kruidenkorst, groenten en paprikasaus

Gekonfijte parelhoenbout met dragonjus, seizoensgroenten en aardappelgratin

Courgette,  gevuld met kikkererwten, groente en gerookte amandelen (vega)

Kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)

 

Kaas en dessert (apart € 9,50):

Kaasplankje (vijf Franse soorten) of

Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, gemberbavarois, crêpe Suzette en kaneel-ijs

 

Wijnen

Onze huiswijnen

  • Per glas (€4,60)
  • Per karaf 0,5l (€17,50)
  • Per fles (€25,00)

Rood: Merlot “Voiturette” uit de Provence. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.

Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.

Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.

Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.

Onze maandwijn

  • Per glas (€5,50)
  • Per karaf 0,5l (€20,00)
  • Per fles (€30,00)

Deze maand laten we u graag proeven: een witte chradonnay-viognier uit de Pays d’Oc, en een “Lune noire” , 100% malbec, donker en perfect bij het hazenstoofpotje.

Wit:                                                           

Château Roquefort Les Roches Blanches 2022. Deze bordeaux is gemaakt van 100% sauvignon blanc. De bodem rondom Castelviel is zeer kalkrijk door de fossiele oesterbanken, hetgeen na lagering op rvs een zeer zuivere en minerale wijn oplevert die door Elle magazine is bekroond met zilver. Lekker als aperitief of bij visgerechten.

Rood:

Maison de la Villette, Languedoc 2021. Deze wijn uit is een blend van drie druiven: grenache (50%), syrah (40%) en mourvèdre (10%). Kort gelagerd op eiken vaten en zeer soepel.    De wijn is vernoemd naar de Parijse wijk waar de centrale markt (Les Halles) was gelegen. Heerlijk bij vleesgerechten of een kaasplankje. Geniet!

Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.

Wijnen per fles:

Rood:

  • Cab.-sauvignon P. Mas. Kruidige wijn uit de Provence die door onze vaste gasten erg wordt gewaardeerd. Heerlijk bij vlees, pasta’s en kaas (€25,00).
  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).

Menu LaSalle: starter + main course + dessert/cheese: € 32,50

Starters (separately € 9.50):

Fennel salad with fried fish cakes and lemon dressing

Thinly sliced roast beef with horseradish sauce

Pot-au-feu (soup) of seasonal vegetables (vegetarian) 

Main courses (separately € 18.50):

Fillet of fish of the day with a potato-herb crust, vegetables and bell pepper sauce

Candied guinea fowl leg with tarragon gravy, seasonal vegetables and potato gratin

Zucchini, filled with chickpeas, vegetables and smoked almonds (vegetarian)

Round steak with vegetables and thick fries (+ € 3.50 in menu)

 Cheese and dessert (separately €9.50):

Cheese board (five French varieties) or

Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, ginger bavarois, crepe Suzette and cinnamon ice cream

 

Our house wines

  • Glass (€4,60)
  • Carafe 0,5l (€17,50)
  • Bottle (€25,00)

Red: Merlot “Voiturette” from the Provence region. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.

White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.

White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…

Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.

Our wines of the month:

  • Glass (€5,50)
  • Cafafe 0,5l (€20,00)
  • Bottle (€30,00)

This month we present to you: 

White:

Château Roquefort Les Roches Blanches 2022. This bordeaux is made from 100% sauvignon blanc. The soil around Castelviel is very calcareous due to the fossil oyster beds, which, after aging in stainless steel, produces a very pure and mineral wine that has been awarded silver by Elle magazine. Delicious as an aperitif or with fish dishes.

Red:

Maison de la Villette, Languedoc 2021. This wine is a blend of three grapes: Grenache (50%), Syrah (40%) and Mourvèdre (10%). Aged briefly in oak barrels and very smooth. The wine is named after the Parisian district where the central market (Les Halles) was located. Delicious with meat dishes or a cheese board. Enjoy!

Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50

Wines per bottle:

White:

  • Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).

Red:

  • Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
  • Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I  oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)

Menü LaSalle: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 32,50

Vorspeisen (separat 9,50 €):

Fenchelsalat mit frittierten Fischfrikadellen und Zitronendressing

Dünn geschnittenes Roastbeef mit Meerrettichsauce

Pot-au-feu (Suppe) mit Gemüse der Saison (vegetarisch)

 

Hauptgerichte (separat 18,50 €):

Tagesfischfilet mit Kartoffel-Kräuterkruste, Gemüse und Pfeffersauce

Kandierte Perlhuhnkeule mit Estragonsauce, Gemüse der Saison und Kartoffelgratin

Zucchini, gefüllt mit Kichererbsen, Gemüse und geräucherten Mandeln (vegetarisch)

Rundes Steak mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)

 

Käse und Dessert (separat 9,50 €):

Käsebrett (fünf französische Sorten) oder

Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Ingwer-Bavarois, Crêpe Suzette und Zimteis

    Menu LaSalle: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 32,50

     

    Entrées (séparément € 9,50) :

    Salade de fenouil avec galettes de poisson et vinaigrette au citron

    Rôti de bœuf émincé, sauce au raifort

    Pot-au-feu de légumes de saison (végétarien)

     

    Plats principaux (séparément € 18,50) :

    Filet de poisson du jour en croûte de pommes de terre et herbes, légumes, sauce au poivrons

    Cuisse de pintade confite, jus à l’estragon, légumes de la saison et gratin de pommes de terre

    Courgettes farcies aux pois chiches, légumes et amandes fumées (végétarienne)

    Steak rond aux légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu)

     

    Fromage et dessert (séparément € 9,50) :

    Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou

    Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, bavarois gingembre, crêpe Suzette et glace à la cannelle