Menu LaSalle: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 34,50

Voorgerechten (apart € 10):

Salade van parelcouscous en mint met versgebakken sardinefilets

Klassieke steak tartare (rauw!)

Boekweitpannenkoekjes met hummus van rode biet en walnoot (vega)

 

Hoofdgerechten (apart € 19,50):

Huisgemaakte lasagne van vis van de dag

Gegrilde spies van varkenshaas met sjalottensaus, groenten en frietjes

Gratin van ratatouille-groenten en gruyèrekaas, kleine salade (vega)

Gebakken runder-ribeye met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)

 

Kaas en dessert (apart € 10):

Kaasplankje (vijf Franse soorten) of

Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, crêpe Suzette, hangop met aardbei en een soesje met sorbet-ijs

 

Wijnen

Onze huiswijnen

  • Per glas (€ 5)
  • Per karaf 0,5l (€18,50)
  • Per fles (€27,00)

Rood: Merlot “Voiturette” uit de Provence. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.

Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.

Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.

Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.

Onze maandwijn

  • Per glas (€ 6)
  • Per karaf 0,5l (€22,50)
  • Per fles (€32,50)

Deze maandwijnen laten we u graag proeven (onder voorbehoud):

Wit:                                                           

Devois des agneaux d’Aumelas. Deze wijn van de mediterrane kust is een blend van de druiven marsanne, vermentino en roussanne . Een rijke, hout-gelagerde wijn die visgerechten met een romige saus verdient en tevens ideaal te combineren is met bijvoorbeeld vegetarische gerechten en kazen. Een wijn met mooie bloemige aroma’s en wat geroosterde tonen.

Rood:

Esprit de la Cité, Pays d’Oc. Deze wijn is gemaakt van uitsluitend de syrah druif en is vernoemd naar de stad Carcassonne. Hij heeft een volle body en zachte tannines en smaakt naar Zwarte bessen, zwart fruit en een klein beetje hout. Heerlijk bij onze vleesgerechten of een kaasplankje!

Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.

Wijnen per fles:

Rood:

  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).

Menu LaSalle: starter + main course + dessert/cheese: € 34,50

Starters (separately €10):

Salad of pearl couscous and mint with freshly fried sardine fillets  

Classic steak tartare (raw!)                                                             

Buckwheat pancakes with beetroot and walnut hummus (vegetarian)

 

Main courses (separately € 19.50):

Homemade lasagna from fish of the day                                                    

Grilled skewer of pork tenderloin with shallot sauce, vegetables and fries                                                                                                  

Gratin of ratatouille vegetables and Gruyère cheese, small salad (vegetarian)                                                                                         

Fried beef ribeye with vegetables and thick fries (+ € 3.50 in menu)

 

Cheese and dessert (separately €10):

Cheese board (five French varieties) or                                                

Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, crepe Suzette, strawberry curd and a profiterole with sorbet ice cream

 

Our house wines
Per glass (€ 5)
Per carafe 0.5l (€ 18.50)
Per bottle (€ 27.00)

Red: Merlot “Voiturette” from the Provence region. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.

White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.

White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…

Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.

Our wines of the month:

  • Glass (€ 6)
  • Carafe 0,5l (€ 22,50)
  • Bottle (€ 32,50)

This month we present to you: 

White:                                                                                                                                                                                                              Devois des agneaux d’Aumelas. This wine from the Mediterranean coast is a blend of the Marsanne, Vermentino and Roussanne grapes. A rich, wood-aged wine that deserves fish dishes with a creamy sauce and is also ideal to combine with vegetarian dishes and cheeses, for example. A wine with beautiful floral aromas and some roasted notes.

Red:                                                                                                                                                                                                              Esprit de la Cité, Pays d’Oc. This wine is made exclusively from the Syrah grape and is named after the city of Carcassonne. It has a full body and soft tannins and tastes of blackcurrants, black fruit and a hint of wood. Delicious with our meat dishes or a cheese board!

Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50

Wines per bottle:

White:

  • Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).

Red:

  • Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
  • Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I  oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)

Menü LaSalle: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 34,50

Vorspeisen (separat 10 €):

Salat aus Perl-Couscous und Minze mit frisch gebackenen Sardinenfilets

Klassisches Steak-Tartar (roh!)

Buchweizenpfannkuchen mit Roter Bete und Walnuss-Hummus (vegetarisch)

 

Hauptgerichte (separat 19,50 €):

Hausgemachte Lasagne vom Fisch des Tages

Gegrillter Schweinefiletspieß mit Schalottensauce, Gemüse und Pommes Frites

Gratin aus Ratatouille-Gemüse und Gruyère-Käse, kleiner Salat (vegetarisch)

Gebratenes Rinderribeye mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)

 

Käse und Dessert (separat 10 €):

Käsebrett (fünf französische Sorten) oder

Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Crêpe Suzette,                                                                      Erdbeerquark und ein Windbeutel mit Sorbet-Eis

    Menu LaSalle: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 34,50

     

    Entrées (séparément € 10) :

    Moules marinière (légumes, vin blanc et crème fraîche)

    Tranches de jambon cru aux légumes aigre-doux

    Salade d’épinards aux légumes grillés et vinaigrette au yaourt (végétarienne)

     

    Plats principaux (séparément 19,50 €) :

    Filet de poisson du jour aux légumes aromatiques et feuilles de citron vert “en papillote”

    Cuisse de canard confite, sauce aux olives, légumes et pomme de terre fondante

    Paella à  l’œuf poché, légumes et pois chiches (végétarienne)

    Steak rond aux légumes et frites épaisses (+ € 3,50 en menu)

     

    Fromage et dessert (séparément 10 €) :

    Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou

    Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, cake aux cerises, fromage blanc à la rhubarbe et profiterole avec glace sorbet