Voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 32,50
Voorgerechten (apart € 9,50):
Couscous-venkelsalade met gebakken sardinefilets
Dungesneden rosbief met mierikswortel-mayonaise
Traditionele uiensoep met dragon en kaascroûtons (vega of vegan)
Hoofdgerechten (apart € 18,50):
Huisgemaakte lasagne van zeevis met seizoensgroenten
Gestoofde kalfsschenkel met gekaramelliseerde uitjes, aardappelpuree en groenten
“ Wellington” van artisjok en champignons, met groenten en jus van eekhoorntjesbrood (vegan)
Kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)
Kaas en dessert (apart € 9,50):
Kaasplankje (vijf Franse soorten) of
Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, crêpe Suzette, gepocheerde perzik en sorbet-ijs
Wijnen
Onze huiswijnen
- Per glas (€4,60)
- Per karaf 0,5l (€17,50)
- Per fles (€25,00)
Rood: Merlot “Voiturette” uit de Provence. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.
Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.
Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.
Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.
Onze maandwijn
- Per glas (€5,50)
- Per karaf 0,5l (€20,00)
- Per fles (€30,00)
Deze maand laten we u graag proeven:
Wit: Viognier Paul Mas Een strogele wijn met een rijk parfum. Een topwijn van het huis Paul Mas. Lekker bij gevogelte of vegetarische gerechten met kaas en zelfs bij het dessert.
Rood: Domaine de Fabrègue Côtes de Ventoux. Vegan wijn gemaakt van duurzaam geteelde grenache en syrah. Rood en zwart fruit met een hint van drop. Heerlijk bij een biefstuk of een kaasplankje.
Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.
Wijnen per fles:
Rood:
- Cab.-sauvignon P. Mas. Kruidige wijn uit de Provence die door onze vaste gasten erg wordt gewaardeerd. Heerlijk bij vlees, pasta’s en kaas (€25,00).
- Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).
Starter + main course + dessert/cheese: € 32,50
Starters (separately € 9.50):
Couscous-fennel salad with fried sardine fillets
Thinly sliced roast beef with horseradish mayonnaise
Traditional onion soup with tarragon and cheese croutons (vegetarian or vegan)
Main courses (separately € 18.50):
Homemade lasagna from sea fish with seasonal vegetables
Braised veal shank with caramelized onions, mashed potatoes and vegetables
“Wellington” of artichoke and mushrooms, with vegetables and porcini mushroom gravy (vegan)
Round steak with vegetables and thick fries (+ € 3.50 in menu)
Cheese and dessert (separately €9.50):
Cheese board (five French varieties) or
Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, crepe Suzette, poached peach and sorbet ice cream
Wines
Our house wines
- Glass (€4,60)
- Carafe 0,5l (€17,50)
- Bottle (€25,00)
Red: Merlot “Voiturette” from the Provence region. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.
White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.
White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…
Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.
Our wines of the month:
- Glass (€5,50)
- Cafafe 0,5l (€20,00)
- Bottle (€30,00)
This month we present to you:
Rosé: Pyrène, La Vie en rose,Lionel Osmin (Toulouse region). The negrette-grape is most used to make intense, dark red wines. This time however, it is turned into a very fruity and delicate rose wine, named after the „ Pink City“ Toulouse. Ideal with lamb, poultry or even fish.
Red: Pyrene, Lune noire, Lionel Osmin. This 100% malbec wine with its dark and full color offers some spice as well as aromas of black fruit. It originates from the south-west of France.
Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50
Wines per bottle:
White:
- Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).
Red:
- Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
- Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
- Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)
Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 32,50
Vorspeisen (separat € 9,50):
Couscous-Fenchel-Salat mit gebratenen Sardinenfilets
Dünn geschnittenes Roastbeef mit Meerrettich-Mayonnaise
Traditionelle Zwiebelsuppe mit Estragon und Käsecroutons (vegetarisch oder vegan)
Hauptgerichte (separat 18,50 €):
Hausgemachte Lasagne aus Meeresfisch mit Gemüse der Saison
Geschmorte Kalbshaxe mit karamellisierten Zwiebeln, Kartoffelpüree und Gemüse
„Wellington“ aus Artischocken und Pilzen, dazu Gemüse und Steinpilzsauce (vegan)
Rundes Steak mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)
Käse und Dessert (separat 9,50 €):
Käsebrett (fünf französische Sorten) oder
Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Crêpe Suzette, pochierter Pfirsich und Sorbet-Eis
Entrée + plat principal + dessert/fromages = € 32,50
Entrées (séparément 9,50 €) :
Salade couscous-fenouil aux filets de sardines poêlés
Rôti de bœuf émincé avec mayonnaise au raifort
Soupe à l’oignon traditionnelle avec croûtons à l’estragon et au fromage (végétarienne ou végétalienne)
Plats principaux (séparément 18,50 €) :
Lasagnes maison au poisson de mer et légumes de saison
Jarret de veau braisé aux oignons caramélisés, purée de pommes de terre et légumes
« Wellington » d’artichauts et champignons, avec légumes et sauce aux cèpes (végétalien)
Steak rond aux légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu)
Fromage et dessert (séparément 9,50 €) :
Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou
Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, crêpe Suzette, pêche pochée et glace sorbet