Menu LaSalle: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 34,50

Voorgerechten (apart € 10):

Salade Niçoise; tonijn, boontjes, aardappel, tomaat, olijven, ei

Caesarsalade met gerookte kipfilet

Gazpacho met een crème van aubergine en een kaas-krokantje (vega)

 

Hoofdgerechten (apart € 19,50):

Filet van vis van de dag onder een aardappel-kruidenkorst met provençaalse saus

Gebraden piepkuiken met aardappelgratin en citroen-tijmsaus

Huisgemaakte groentenquiche met een kleine salade (vega)

Gebakken runder-ribeye met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)

 

Kaas en dessert (apart € 10):

Kaasplankje (vijf Franse soorten) of

Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, tarte tatin, gepocheerde perzik en sorbet-ijs

 

Wijnen

Onze huiswijnen

  • Per glas (€ 5)
  • Per karaf 0,5l (€18,50)
  • Per fles (€27,00)

Rood: Merlot “Voiturette” uit de Provence. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.

Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.

Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.

Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.

Onze maandwijn

  • Per glas (€ 6)
  • Per karaf 0,5l (€22,50)
  • Per fles (€32,50)

Deze maandwijnen laten we u graag proeven (onder voorbehoud):

Wit:

Pyrène, cuvée marine, maison Osmin. Uit de Gascogne hebben we deze blend van colombard, sauvignon blanc en gros manseng-druiven. Zeer aromatisch met vleugen van citrus en lychee, gemiddelde zuren en daardoor erg lekker bij zowel vis als de vege-tarische schotel.

 

Rood:

Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac    Gemaakt van de beste merlot en cabernet-sauvignon druiven van het perceel. Deze bordeaux heeft een volle body met bovengemiddelde tannines en zuren. Rood en zwart fruit, specerijen, kruiden en cederhout. Heerlijk bij vleesgerechten!            

Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.

Wijnen per fles:

Rood:

  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).

Menu LaSalle: starter + main course + dessert/cheese: € 34,50

Starters (separately €10):

Niçoise salad; tuna, beans, potato, tomato, olives, egg                                                                                             

Caesar salad with smoked chicken fillet                                                                                                                   

Gazpacho with eggplant cream and crunchy cheese chip (vegetarian)

Main courses (separately € 19.50):

Fillet of fish of the day under a potato-herb crust with Provençal sauce                                                             

Roast spring chicken with potato gratin and lemon-thyme sauce

Homemade vegetable quiche with a small salad (vegetarian)                                                                           

Panfried beef ribeye with vegetables and thick fries (+ € 3.50 in menu)

Cheese and dessert (separately €10):

Cheese board (five French varieties) or                                                                                                                             

Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, tarte tatin, poached peach and sorbet ice cream

 

Cheese and dessert (separately €10):

Cheese board (five French varieties) or

Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, crepe Suzette, strawberry curd and a profiterole with sorbet ice cream

 

Our house wines
Per glass (€ 5)
Per carafe 0.5l (€ 18.50)
Per bottle (€ 27.00)

Red: Merlot “Voiturette” from the Provence region. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.

White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.

White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…

Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.

Our wines of the month:

  • Glass (€ 6)
  • Carafe 0,5l (€ 22,50)
  • Bottle (€ 32,50)

This month we present to you: 

Pyrène, cuvée marine, maison Osmin

From the Gascogne region comes this blend of colombard, sauvignon blanc and gros manseng-grapes. Very aromatic with hints of citrus and lychee, average in acidity and therefore recommended to accompany our fish- as well as our vegetarian dishes.

Red:

Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Made from the best merlot and cabernet-sauvignon grapes from the plot. This Bordeaux has a full body with above-average tannins and acidity. Red and black fruit, spices, herbs and cedar wood. Delicious with meat dishes!

Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glasses). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50

Wines per bottle:

White:

  • Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).

Red:

  • Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
  • Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I  oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)

Menü LaSalle: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 34,50

Vorspeisen (separat € 10):

Salat Nicoise; Thunfisch, Bohnen, Kartoffeln, Tomaten, Oliven, Ei

Caesar-Salat mit geräuchertem Hähnchenfilet                            

Gazpacho mit Auberginencreme und knusprigem Käse (vegetarisch)

Hauptgerichte (separat € 19,50):

Tagesfischfilet unter einer Kartoffel-Kräuterkruste mit provenzalischer Soße                                                                        Gebratenes Frühlingshähnchen mit Kartoffelgratin und Zitronen-Thymian-Soße                                                                      Hausgemachte Gemüsequiche mit kleinem Salat (vegetarisch)                                                 

Gebratenes Rinderribeye mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)

Käse und Dessert (separat € 10):

Käsebrett (fünf französische Sorten) oder                                           

Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Tarte Tatin, pochierter Pfirsich und Sorbet-Eis

    Menu LaSalle: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 34,50

     

    Entrées (séparément € 10) :

    Salade Niçoise; thon, haricots, pomme de terre, tomate, olives, œuf

    Salade César au filet de poulet fumé

    Gaspacho à la crème d’aubergines et croustillant de fromage (végétarien)

     

    Plats principaux (séparément € 19,50) :

    Filet de poisson du jour en croûte de pommes de terre et herbes, sauce provençale

    Poussin rôti avec gratin de pommes de terre et sauce citron-thym

    Quiche aux légumes maison avec une petite salade (végétarienne)

    Entrecôte de bœuf poêlée aux légumes et frites épaisses (+ € 3,50 en menu)

     

    Fromage et dessert (séparément € 10) :

    Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou

    Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, tarte tatin, pêche pochée et glace