Menu LaSalle april: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 37,50

Voorgerechten (apart € 10,50):

Terrine van gerookte makreel met venkelsalade en kruidendressing

Aardappelpannenkoekjes met spek, peterselie en truffelcrème

Licht gebonden soep van doperwtjes met mint, crème fraîche en croutons  (vega)

 

Hoofdgerechten (apart € 21,50):

Gebakken filet van vis van de dag met voorjaarsgroenten, beluga-linzen en wittewijnsaus

Stoofpotje van lam met puree van worteltjes en komijn, aardappelgratin

Taartje van gegrilde groenten en geitenkaas met een kleine salade (vega)

Gebakken kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)

 

Kaas en dessert (apart € 10,50):

Kaasplankje (vijf Franse soorten) of

Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, hangop met rabarber, amandelcakeje en een soesje met frambozensorbet.

 

Reserveer via onze website www.restaurantlasalle.nl of bel: 0031617045541

 

Wijnen

Onze huiswijnen

  • Per glas (€ 5)
  • Per karaf 0,5l (€18,50)
  • Per fles (€27,00)

Rood: Monsieur Jean-Paul: een blend van carignan, syrah en grenache uit de Languedoc. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.

Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.

Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.

Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.

Onze maandwijn

  • Per glas (€ 6)
  • Per karaf 0,5l (€22,50)
  • Per fles (€32,50)

Deze maandwijnen laten we u graag proeven (onder voorbehoud):

  • Wit: Pyrène, cuvée marine, maison Osmin. Uit de Gascogne hebben we deze blend van colombard, sauvignon blanc en gros manseng-druiven. Zeer aromatisch met vleugen van citrus en lychee, gemiddelde zuren en daardoor erg lekker bij zowel vis als de vege-tarische schotel.
  • Rood:Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Gemaakt van de beste merlot en cabernet-sauvignon druiven van het perceel. Deze bordeaux heeft een volle body met bovengemiddelde tannines en zuren. Rood en zwart fruit, specerijen, kruiden en cederhout. Heerlijk bij vleesgerechten!
  • Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.

Wijnen per fles

  • Rood: Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).

LaSalle menu April: starter + main course + dessert: €37.50

Starters (separately €10.50):

Smoked mackerel terrine with fennel salad and herb dressing

Potato pancakes with bacon, parsley and truffle cream

Veloute (creamy soup) of pea with mint, crème fraîche and croutons  (vegetarian)

 

Main courses (separately €21.50):

Baked fillet of fish of the day with spring vegetables, beluga lentils and white wine sauce

Lamb stew with carrot and cumin puree, potato gratin

Grilled vegetable and goat cheese tart with a small salad (vegetarian)

Baked round steak with vegetables and thick fries (+ €3.50 in menu)

 

 

Cheese and dessert (separately €10.50):

Cheese board (five French varieties) or

Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, rhubarb curd, almond cake and a profiterole with raspberry sorbet

 

 

Please book through our website www.restaurantlasalle.nl or call: +31617045541

 

Wines

Our house wines

  • Per glass (€ 5)
  • Per carafe 0.5l (€ 18.50)
  • Per bottle (€ 27.00)

Red: Monsieur Jean-Paul: a blend of carignan, syrah and grenache from Languedoc. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.

White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.

White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…

Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.

Our wines of the month

  • Glass (€ 6)
  • Carafe 0,5l (€ 22,50)
  • Bottle (€ 32,50)

This month we present to you:

  • Pyrène, cuvée marine, maison Osmin: From the Gascogne region comes this blend of colombard, sauvignon blanc and gros manseng-grapes. Very aromatic with hints of citrus and lychee, average in acidity and therefore recommended to accompany our fish- as well as our vegetarian dishes.
  • Red: Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Made from the best merlot and cabernet-sauvignon grapes from the plot. This Bordeaux has a full body with above-average tannins and acidity. Red and black fruit, spices, herbs and cedar wood. Delicious with meat dishes!
  • Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glasses). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50

Wines per bottle

  • White: Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).
  • Red:
    • Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
    • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
    • Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I  oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)

Menü LaSalle April: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 37,50

Vorspeisen (separat 10,50 €):

Geräucherte Makrelenterrine mit Fenchelsalat und Kräuterdressing

Kartoffelpuffer mit Speck, Petersilie und Trüffelcreme

Leicht gebundene Erbsensuppe mit Minze, Crème fraîche und Croutons (vegetarisch)

 

Hauptgerichte (separat 21,50 €):

Gebackenes Fischfilet des Tages mit Frühlingsgemüse, Beluga-Linsen und Weißweinsauce

Lammeintopf mit Karotten-Kreuzkümmel-Püree, Kartoffelgratin

Tarte von Gegrillte Gemüse und Ziegenkäse mit kleinem Salat (vegetarisch)

Gebratenes Rundes Steak mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)

 

Käse und Dessert (separat 10,50 €):

Käseplatte (fünf französische Sorten) oder

Kleines großes Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Rhabarberquark, Mandelkuchen und ein Profiterole mit Himbeersorbet

 

Bitte reservieren Sie über unsere Website www.restaurantlasalle.nl oder ufen Sie uns an: +31617045541

 

Menu LaSalle Avril: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 37,50

Entrées (séparément 10,50 €) :

Terrine de maquereau fumé avec salade de fenouil et vinaigrette aux herbes

Galettes de pommes de terre au lardons, persil et crème de truffe

Velouté de pois à la menthe, crème fraîche et aux croûtons (végétarienne)

 

Plats principaux (séparés 21,50 €) :

Filet de poisson du jour poêlé aux légumes de printemps, lentilles beluga et sauce au vin blanc

Ragoût d’agneau avec purée de carottes et cumin, gratin de pommes de terre

Tarte aux légumes grillés et au fromage de chèvre avec une petite salade (végétarienne)

Steak rond de bœuf avec légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu)

 

Fromage et dessert (séparément 10,50 €) :

Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou

Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, fromage blanc à la rhubarbe, cake aux amandes et profiterole au sorbet à la framboise

 

Veuillez réserver sur notre site internet www.restaurantlasalle.nl ou appelez-nous: +31617045541