Menu LaSalle: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 34,50

Voorgerechten (apart € 10):

Huisgemaakte paté van zeevis met kruidendressing

Runder-rosbief met mierikswortelsaus

Spinaziesalade met gegrilde groenten en yoghurtdressing (vega)

 

Hoofdgerechten (apart € 19,50):

Gegrilde zalmfilet  met groenten, parelcouscous en antiboise-saus

Biologische varkensprocureur met groenten, pomme fondante en mosterdsaus

“Tarte tatin” van rode ui met tomaatjes, emmenthal-kaas en rucola met een kleine salade (vega)

Gebakken kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)

 

Kaas en dessert (apart € 10):

Kaasplankje (vijf Franse soorten) of

Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, duindoorn- bavarois, rumcake en een speltwafeltje met vanille-ijs

Wijnen

Onze huiswijnen

  • Per glas (€ 5)
  • Per karaf 0,5l (€18,50)
  • Per fles (€27,00)

Rood: Merlot “Voiturette” uit de Provence. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.

Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.

Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.

Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.

Onze maandwijn

  • Per glas (€ 6)
  • Per karaf 0,5l (€22,50)
  • Per fles (€32,50)

Deze maandwijnen laten we u graag proeven (onder voorbehoud):

Wit:

Pyrène, cuvée marine, maison Osmin. Uit de Gascogne hebben we deze blend van colombard, sauvignon blanc en gros manseng-druiven. Zeer aromatisch met vleugen van citrus en lychee, gemiddelde zuren en daardoor erg lekker bij zowel vis als de vege-tarische schotel.

 

Rood:

Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac    Gemaakt van de beste merlot en cabernet-sauvignon druiven van het perceel. Deze bordeaux heeft een volle body met bovengemiddelde tannines en zuren. Rood en zwart fruit, specerijen, kruiden en cederhout. Heerlijk bij vleesgerechten!

Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.

Wijnen per fles:

Rood:

  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).

Menu LaSalle: starter + main course + dessert/cheese: € 34,50

Starters (separately € 10):

Homemade seafood pate with herb dressing

Thinly sliced roast beef with horseradish sauce

Spinach salad with grilled vegetables and yoghurt dressing (vegetarian)

 

Main courses (separately €19.50):

Grilled salmon fillet with vegetables, pearl couscous and antiboise sauce

Organic pork neck with pomme fondante and mustard sauce

“Tarte tatin” of red onion, tomatoes, Emmenthal cheese, with a small salad (vegetarian)

Baked ball steak with vegetables and thick fries (+ €3,50 in menu)

 

Cheese and dessert (separately €10):

Cheese platter (five French varieties) or                                                                                                                                                  Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, rum cake, buckthorn bavarois                                                                    and a spelt waffle with vanilla ice cream

 

Our house wines
Per glass (€ 5)
Per carafe 0.5l (€ 18.50)
Per bottle (€ 27.00)

Red: Merlot “Voiturette” from the Provence region. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.

White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.

White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…

Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.

Our wines of the month:

  • Glass (€ 6)
  • Carafe 0,5l (€ 22,50)
  • Bottle (€ 32,50)

This month we present to you: 

Pyrène, cuvée marine, maison Osmin

From the Gascogne region comes this blend of colombard, sauvignon blanc and gros manseng-grapes. Very aromatic with hints of citrus and lychee, average in acidity and therefore recommended to accompany our fish- as well as our vegetarian dishes.

Red:

Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Made from the best merlot and cabernet-sauvignon grapes from the plot. This Bordeaux has a full body with above-average tannins and acidity. Red and black fruit, spices, herbs and cedar wood. Delicious with meat dishes!

Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glasses). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50

Wines per bottle:

White:

  • Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).

Red:

  • Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
  • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
  • Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I  oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)

Menü LaSalle: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 34,50

Vorspeisen (separat € 10):

Hausgemachte Seefischpastete mit Kräuterdressing                                                                                                                          Dünn geschnittener Rinderbraten mit Meerrettichsoße                                                                                                                Spinatsalat mit gegrilltem Gemüse und Joghurtdressing (vegetarisch)

 

Hauptgerichte (separat € 19,50):

Gegrilltes Lachsfilet mit Gemüse, Couscous und Antiboise-Sauce                                                                                                      Bio-Schweinenacken mit Pomme Fondant und Senfsauce                                                                                                                    „Tarte Tatin“ aus roten Zwiebeln mit Tomaten, Emmentaler und Rucola mit kleinem Salat (vegetarisch)                        Gebratenes steak von der Kugel mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)

 

Käse und Dessert (separat € 10):

Käsebrett (fünf französische Sorten) oder                                                                                                                                                Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Rumkuchen, Crème Brûlée, Sanddorn-Bavarois                                                       und eine Dinkelwaffel mit Vanilleeis

    Menu LaSalle: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 34,50

    Entrées (séparément € 10):

    Pâté de poisson de mer fait maison avec vinaigrette aux herbes                                                                                                          Tranches fines de rôti de bœuf, sauce au raifort                                                                                                                                 Salade d’épinards aux légumes grillés et vinaigrette au yaourt (végétarienne)

     

    Plats principaux (séparément € 19,50) :

    Filet de saumon grillé aux légumes, couscous et sauce antiboise                                                                                                        Cou de porc bio avec pomme fondante, sauce moutarde                                                                                                                    Tarte tatin d’oignon rouge aux tomates, emmenthal et roquette accompagnée d’une petite salade (végétarienne)                  Steak rond poêlé aux légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu)

     

    Fromage et dessert (séparément € 10) :

    Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou                                                                                                                                 Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, cake au rhum, bavarois à l’argousier et gaufrette d’épeautre avec glace à la vanille