Menu LaSalle februari: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 37,50
Voorgerechten (apart € 10,50):
Huisgemaakte soep van Noordzeevis met garnalen
Spinaziesalade met gerookte kip, crème van knolselderij en gedroogde olijf
Warme quiche van prei, seitan en kaas met rucola (vega)
Hoofdgerechten (apart € 21,50):
Filet van vis van de dag onder een aardappelkorst met courgette, gedroogde tomaat en saffraansaus
“Blanquette de veau”; kalfsstoof met champignons, pilav-rijst en seizoensgroenten
Lasagne van savooiekool, venkel en schorseneer met paddenstoelen-roomsaus (vega)
Gebakken kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)
Kaas en dessert (apart € 10,50):
Kaasplankje (vijf Franse soorten) of
Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, vruchtenbavarois, rabarber-kruimeltaart en een soesje met sorbet-ijs
Reserveer via onze website www.restaurantlasalle.nl of bel: 0031617045541
Wijnen
Onze huiswijnen
- Per glas (€ 5)
- Per karaf 0,5l (€18,50)
- Per fles (€27,00)
Rood: Monsieur Jean-Paul: een blend van carignan, syrah en grenache uit de Languedoc. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.
Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.
Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.
Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.
Onze maandwijn
- Per glas (€ 6)
- Per karaf 0,5l (€22,50)
- Per fles (€32,50)
Deze maandwijnen laten we u graag proeven (onder voorbehoud):
- Wit: Pyrène, cuvée marine, maison Osmin. Uit de Gascogne hebben we deze blend van colombard, sauvignon blanc en gros manseng-druiven. Zeer aromatisch met vleugen van citrus en lychee, gemiddelde zuren en daardoor erg lekker bij zowel vis als de vege-tarische schotel.
- Rood:Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Gemaakt van de beste merlot en cabernet-sauvignon druiven van het perceel. Deze bordeaux heeft een volle body met bovengemiddelde tannines en zuren. Rood en zwart fruit, specerijen, kruiden en cederhout. Heerlijk bij vleesgerechten!
- Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.
Wijnen per fles
- Rood: Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).
LaSalle menu January: starter + main course + dessert: €37.50
Starters (separately €10.50):
Homemade soup of North Sea fish with shrimps
Spinach salad with smoked chicken, cream of celeriac and dried olive
Warm quiche of leek, seitan and cheese with rocket (vegetarian)
Main courses (separately € 21.50):
Filet of fish of the day under a potato crust with courgette, dried tomato and saffron sauce
“Blanquette de veau”; veal stew with mushrooms, pilaf rice and seasonal vegetables
Savoy cabbage, fennel and salsify lasagna with mushroom cream sauce (vegetarian)
Baked round steak with vegetables and thick fries (+ €3.50 in menu)
Cheese and dessert (separately €10.50):
Cheese platter (five French varieties) or
Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, fruit bavarois, rhubarb crumble tart and a profiterole with sorbet ice cream
Please book through our website www.restaurantlasalle.nl or call: +31617045541
Wines
Our house wines
- Per glass (€ 5)
- Per carafe 0.5l (€ 18.50)
- Per bottle (€ 27.00)
Red: Monsieur Jean-Paul: a blend of carignan, syrah and grenache from Languedoc. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.
White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.
White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…
Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.
Our wines of the month
- Glass (€ 6)
- Carafe 0,5l (€ 22,50)
- Bottle (€ 32,50)
This month we present to you:
- Pyrène, cuvée marine, maison Osmin: From the Gascogne region comes this blend of colombard, sauvignon blanc and gros manseng-grapes. Very aromatic with hints of citrus and lychee, average in acidity and therefore recommended to accompany our fish- as well as our vegetarian dishes.
- Red: Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Made from the best merlot and cabernet-sauvignon grapes from the plot. This Bordeaux has a full body with above-average tannins and acidity. Red and black fruit, spices, herbs and cedar wood. Delicious with meat dishes!
- Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glasses). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50
Wines per bottle
- White: Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).
- Red:
- Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
- Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
- Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)
Menü LaSalle Januar: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 37,50
Vorspeisen (separat 10,50 €):
Hausgemachte Nordseefischsuppe mit Garnelen
Spinatsalat mit geräuchertem Hähnchenbrust, Selleriecreme und getrockneten Oliven
Warme Quiche aus Lauch, Seitan und Käse mit Rucola (vegetarisch)
Hauptgerichte (separat 21,50 €):
Fischfilet des Tages unter Kartoffelkruste mit Zucchini, getrockneten Tomaten und Safransauce
“Kalbsdecke”; Kalbsragout mit Champignons, Pilawreis und Saisongemüse
Wirsing-Fenchel-Schwarzwurzel-Lasagne mit Champignon-Rahmsauce (vegetarisch)
Gebratenes Steak mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)
Käse und Dessert (separat 10,50 €):
Käseplatte (fünf französische Sorten) oder
Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Frucht-Bavarois, Rhabarber-Crumble und ein Windbeutel mit Sorbet-Eis
Bitte reservieren Sie über unsere Website www.restaurantlasalle.nl oder ufen Sie uns an: +31617045541
Menu LaSalle: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 37,50
Entrées (séparément 10,50 €) :
Soupe de poisson de la Mer du Nord aux crevettes
Salade d’épinards au poulet fumé, crème de céleri-rave et olives séchées
Quiche tiède aux poireaux, seitan et fromage à la roquette (végétarienne)
Plats principaux (séparé 21,50 €) :
Filet de poisson du jour sous croûte de pommes de terre, courgettes, tomates séchées et sauce au safran
Blanquette de veau aux champignons, riz pilaf et légumes de saison
Lasagnes au chou vert, fenouil et salsifis avec sauce crémeuse aux champignons (végétarienne)
Steak sauté aux légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu)
Fromage et dessert (séparément 10,50 €) :
Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou
Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, bavarois aux fruits, tarte crumble à la rhubarbe et profiterole à la glace sorbet
Veuillez réserver sur notre site internet www.restaurantlasalle.nl ou appelez-nous: +31617045541