Menu LaSalle: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 34,50
Voorgerechten (apart € 10):
Rijk gevulde soep van zeevis met garnalen
Huisgemaakte rillettes van varken met zoetzure groentenspaghetti
Ragout van paddenstoelen en knolselderij in brick-deeg (vega)
Hoofdgerechten (apart € 19,50):
Filet van vis van de dag met aromatische groenten “en papillote”
Coq au vin (kip in rodewijnsaus) met aardappelpuree
Lasagne van pompoen, spinazie en geitenkaas met salie (vega)
Gebakken kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)
Kaas en dessert (apart € 10):
Kaasplankje (vijf Franse soorten) of
Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, tiramisu van kastanje, meringue met bosvruchtensaus en een soesje met vanille-ijs
Wijnen
Onze huiswijnen
- Per glas (€ 5)
- Per karaf 0,5l (€18,50)
- Per fles (€27,00)
Rood: Merlot “Voiturette” uit de Provence. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.
Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.
Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.
Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.
Onze maandwijn
- Per glas (€ 6)
- Per karaf 0,5l (€22,50)
- Per fles (€32,50)
Deze maandwijnen laten we u graag proeven (onder voorbehoud):
- Wit: Pyrène, cuvée marine, maison Osmin. Uit de Gascogne hebben we deze blend van colombard, sauvignon blanc en gros manseng-druiven. Zeer aromatisch met vleugen van citrus en lychee, gemiddelde zuren en daardoor erg lekker bij zowel vis als de vege-tarische schotel.
- Rood:Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Gemaakt van de beste merlot en cabernet-sauvignon druiven van het perceel. Deze bordeaux heeft een volle body met bovengemiddelde tannines en zuren. Rood en zwart fruit, specerijen, kruiden en cederhout. Heerlijk bij vleesgerechten!
- Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.
Wijnen per fles
- Rood: Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).
Menu LaSalle: starter + main course + dessert/cheese: € 34,50
Starters (separately €10):
Richly filled sea fish soup with shrimps Homemade rillettes of pork with sweet and sour vegetable spaghetti Mushroom and celeriac ragout in brick dough (vegetarian)
Main courses (separately €19.50):
Filet of fish of the day with aromatic vegetables “en papillote” Coq au vin (chicken in red wine sauce) with mashed potatoes Lasagne of pumpkin, spinach and goat cheese with sage (vegetarian) Pan-fried round steak with vegetables and thick fries (+ € 3.50 in menu)
Cheese and dessert (separately €10):
Cheese board (five French varieties) or Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, chestnut tiramisu, meringue with forest fruit sauce, profiterole with vanilla ice cream
Wines
Our house wines
- Per glass (€ 5)
- Per carafe 0.5l (€ 18.50)
- Per bottle (€ 27.00)
Red: Merlot “Voiturette” from the Provence region. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.
White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.
White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…
Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.
Our wines of the month
- Glass (€ 6)
- Carafe 0,5l (€ 22,50)
- Bottle (€ 32,50)
This month we present to you:
- Pyrène, cuvée marine, maison Osmin: From the Gascogne region comes this blend of colombard, sauvignon blanc and gros manseng-grapes. Very aromatic with hints of citrus and lychee, average in acidity and therefore recommended to accompany our fish- as well as our vegetarian dishes.
- Red: Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Made from the best merlot and cabernet-sauvignon grapes from the plot. This Bordeaux has a full body with above-average tannins and acidity. Red and black fruit, spices, herbs and cedar wood. Delicious with meat dishes!
- Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glasses). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50
Wines per bottle
- White: Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).
- Red:
- Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
- Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
- Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)
Menü LaSalle: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 34,50
Vorspeisen (separat 10 €):
Reichhaltig gefüllte Suppe aus Seefisch mit Garnelen Hausgemachte Schweine-Rillettes mit süß-sauren Gemüsespaghetti Pilz-Sellerie-Ragout im Ziegelteig (vegetarisch)
Hauptgerichte (separat 19,50 €):
Tagesfischfilet mit aromatischem Gemüse „en papillote“ Coq au Vin (Hähnchen in Rotweinsauce ) mit Kartoffelpüree Lasagne aus Kürbis, Spinat und Ziegenkäse mit Salbei (vegetarisch) Gebratenes Rundsteak mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)
Käse und Dessert (separat 10 €):
Käsebrett (fünf französische Sorten) oder Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Kastanien-Tiramisu, Baiser mit Waldfruchtsauce und ein Profiterole mit Vanilleeis
Menu LaSalle: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 34,50
Entrées (séparément € 10) :
Soupe de poisson de mer aux crevettes Rillettes de porc maison aux spaghettis de légumes aigre-doux Ragoût de champignons et céleri-rave en pâte brick (végétarien)
Plats principaux (séparément € 19,50) :
Filet de poisson du jour aux légumes aromatiques en papillote Coq au vin avec purée de pommes de terre Lasagne de potiron, épinards et fromage de chèvre à la sauge (végétarienne) Steak rond poêlé aux légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu)
Fromage et dessert (séparément € 10) :
Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, tiramisu aux marrons, meringue sauce aux fruits des bois et profiterole avec glace vanille