Menu LaSalle maart: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 37,50

Voorgerechten (apart € 10,50):

Gebakken stukjes zalmfilet met ijsbergsla, bietjes, rucola en vadouvan-dressing

Huisgemaakte varkenspaté met “spaghetti” van zoetzure groenten

Uiensoep met dragon en kaascrouton (vega)

 

Hoofdgerechten (apart € 21,50):

Filet van vis van de dag “en papillote” met aromatische groenten en aardappeltjes

Kip op Baskische wijze (in licht pittige paprika-tomatensaus) met pilav-rijst

Flammekueche (Franse “pizza”) met artisjokhart, gedroogde tomaat, kappertjes en salie (vega)

Gebakken kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)

 

Kaas en dessert (apart € 10,50):

Kaasplankje (vijf Franse soorten) of

Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, tiramisú van kastanje, gepocheerde peer en een wafeltje met pistache-ijs

 

Reserveer via onze website www.restaurantlasalle.nl of bel: 0031617045541

 

Wijnen

Onze huiswijnen

  • Per glas (€ 5)
  • Per karaf 0,5l (€18,50)
  • Per fles (€27,00)

Rood: Monsieur Jean-Paul: een blend van carignan, syrah en grenache uit de Languedoc. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.

Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.

Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.

Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.

Onze maandwijn

  • Per glas (€ 6)
  • Per karaf 0,5l (€22,50)
  • Per fles (€32,50)

Deze maandwijnen laten we u graag proeven (onder voorbehoud):

  • Wit: Pyrène, cuvée marine, maison Osmin. Uit de Gascogne hebben we deze blend van colombard, sauvignon blanc en gros manseng-druiven. Zeer aromatisch met vleugen van citrus en lychee, gemiddelde zuren en daardoor erg lekker bij zowel vis als de vege-tarische schotel.
  • Rood:Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Gemaakt van de beste merlot en cabernet-sauvignon druiven van het perceel. Deze bordeaux heeft een volle body met bovengemiddelde tannines en zuren. Rood en zwart fruit, specerijen, kruiden en cederhout. Heerlijk bij vleesgerechten!
  • Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.

Wijnen per fles

  • Rood: Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).

LaSalle menu March: starter + main course + dessert: €37.50

Starters (separately €10.50):

Fried pieces of salmon fillet with iceberg lettuce, red beet, rocket and vadouvan dressing

Homemade pork pate with “spaghetti” of sweet and sour vegetables

Onion soup with tarragon and cheese crouton (vegetarian)

 

Main courses (separately €21.50):

Filet of fish of the day “en papillote” with aromatic vegetables and potatoes

Basque-style chicken (in a slightly spicy paprika-tomato sauce) with pilaf rice

Flammekueche (French “pizza”) with artichoke heart, dried tomato, capers and sage (vegetarian)

Baked round steak with vegetables and thick fries (+ €3.50 in the menu)

 

Cheese and dessert (separately €10.50):

Cheese platter (five French varieties) or

Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, chestnut tiramisu, poached pear and a waffle with pistachio ice cream

 

 

Please book through our website www.restaurantlasalle.nl or call: +31617045541

 

Wines

Our house wines

  • Per glass (€ 5)
  • Per carafe 0.5l (€ 18.50)
  • Per bottle (€ 27.00)

Red: Monsieur Jean-Paul: a blend of carignan, syrah and grenache from Languedoc. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.

White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.

White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…

Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.

Our wines of the month

  • Glass (€ 6)
  • Carafe 0,5l (€ 22,50)
  • Bottle (€ 32,50)

This month we present to you:

  • Pyrène, cuvée marine, maison Osmin: From the Gascogne region comes this blend of colombard, sauvignon blanc and gros manseng-grapes. Very aromatic with hints of citrus and lychee, average in acidity and therefore recommended to accompany our fish- as well as our vegetarian dishes.
  • Red: Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Made from the best merlot and cabernet-sauvignon grapes from the plot. This Bordeaux has a full body with above-average tannins and acidity. Red and black fruit, spices, herbs and cedar wood. Delicious with meat dishes!
  • Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glasses). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50

Wines per bottle

  • White: Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).
  • Red:
    • Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
    • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
    • Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I  oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)

Menü LaSalle März: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 37,50

Vorspeisen (separat 10,50 €):

Gebratene Lachsfiletstücke mit Eisbergsalat, Rote Bete Rucola und Vadouvan-Dressing

Hausgemachte Schweinepastete mit süß-sauren Gemüse-„Spaghetti“

Zwiebelsuppe mit Estragon und Käsecroutons (vegetarisch)

 

Hauptgerichte (separat 21,50 €):

Fischfilet des Tages „en papillote“ mit aromatischem Gemüse und Kartoffeln

Hähnchen nach baskischer Art (in leicht scharfer Paprika-Tomatensauce) mit Pilawreis

Flammeküche (frz. „Pizza“) mit Artischockenherz, getrockneten Tomaten, Kapern und Salbei (vegetarisch)

Gebratenes Rundes Steak mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)

 

Käse und Dessert (separat 10,50 €):

Käseplatte (fünf französische Sorten) oder

Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Kastanien-Tiramisu, pochierte Birne und eine Waffel mit Pistazieneis

 

Bitte reservieren Sie über unsere Website www.restaurantlasalle.nl oder ufen Sie uns an: +31617045541

 

Menu LaSalle Mars: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 37,50

Entrées (séparément 10,50 €) :

Morceaux de filet de saumon frits avec laitue iceberg, betterave rouge, roquette et vinaigrette vadouvan

Pâté de porc maison avec « spaghetti » de légumes aigre-doux

Soupe à l’oignon avec croûtons à l’estragon et fromage (végétarien)

 

Plats principaux (séparément 21,50 €) :

Filet de poisson du jour en papillote accompagné de légumes aromatiques et de pommes de terre

Poulet à la basquaise (sauce paprika-tomate légèrement épicée) avec riz pilaf

Flammekueche aux coeurs d’artichaut, tomates séchées, câpres et sauge (végétarien)

Steack de bœuf poêlé aux légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu)

 

Fromage et dessert (séparément 10,50 €) :

Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou

Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, tiramisu aux marrons, poire pochée et gaufre à la glace pistache

 

Veuillez réserver sur notre site internet www.restaurantlasalle.nl ou appelez-nous: +31617045541