Menu LaSalle juni: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 37,50

Voorgerechten (apart € 10,50):

Huisgemaakte terrine van zeevis met dille-dressing

Romige aspergesoep met reepjes ham en croutons

Vegetarische “steak tartare” van rode biet en hummus (vega)

 

Hoofdgerechten (apart € 21,50):

Gebakken filet van vis van de dag met venkel en parelgort-risotto

Coq au vin (gestoofde kippenbout in rodewijnsaus) met seizoensgroenten en aardappelpuree

Elzasser pasta met oesterzwam, spinazie, gefrituurde salie en comté-kaas (vega)

Gebakken kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)

 

Kaas en dessert (apart € 10,50):

Kaasplankje (vijf Franse soorten) of

Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, crêpe Suzette, meringue met kersen, soesje met roomijs

 

Reserveer via onze website www.restaurantlasalle.nl of bel: 0031617045541

 

Wijnen

Onze huiswijnen

  • Per glas (€ 5)
  • Per karaf 0,5l (€18,50)
  • Per fles (€27,00)

Rood: Monsieur Jean-Paul: een blend van carignan, syrah en grenache uit de Languedoc. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.

Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.

Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.

Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.

Onze maandwijn

  • Per glas (€ 6)
  • Per karaf 0,5l (€22,50)
  • Per fles (€32,50)

Deze maandwijnen laten we u graag proeven (onder voorbehoud):

  • Wit: Pyrène, cuvée marine, maison Osmin. Uit de Gascogne hebben we deze blend van colombard, sauvignon blanc en gros manseng-druiven. Zeer aromatisch met vleugen van citrus en lychee, gemiddelde zuren en daardoor erg lekker bij zowel vis als de vege-tarische schotel.
  • Rood:Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Gemaakt van de beste merlot en cabernet-sauvignon druiven van het perceel. Deze bordeaux heeft een volle body met bovengemiddelde tannines en zuren. Rood en zwart fruit, specerijen, kruiden en cederhout. Heerlijk bij vleesgerechten!
  • Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.

Wijnen per fles

  • Rood: Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).

LaSalle menu June: starter + main course + dessert: €37.50

Starters (separately € 10.50):

Homemade terrine of sea fish with dill dressing

Creamy asparagus soup with strips of ham and croutons

Vegetarian “steak tartare” of beetroot and hummus (vegetarian)

 

Main courses (separately € 21.50):

Baked fillet of fish of the day with fennel and pearl barley risotto

Coq au vin (braised chicken leg in red wine sauce) with seasonal vegetables and mashed potatoes

Alsatian pasta with oyster mushrooms, spinach, fried sage and comté cheese (vegetarian)

Baked round steak with vegetables and thick fries (+ €3.50 in menu)

 

Cheese and dessert (separately €10.50):

Cheese platter (five French varieties) or

Petit grand dessert: chocolate mousse, crème brûlée, crêpe Suzette, meringue with cherries, profiterole with ice cream

 

Please book through our website www.restaurantlasalle.nl or call: +31617045541

 

Wines

Our house wines

  • Per glass (€ 5)
  • Per carafe 0.5l (€ 18.50)
  • Per bottle (€ 27.00)

Red: Monsieur Jean-Paul: a blend of carignan, syrah and grenache from Languedoc. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.

White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.

White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…

Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.

Our wines of the month

  • Glass (€ 6)
  • Carafe 0,5l (€ 22,50)
  • Bottle (€ 32,50)

This month we present to you:

  • Pyrène, cuvée marine, maison Osmin: From the Gascogne region comes this blend of colombard, sauvignon blanc and gros manseng-grapes. Very aromatic with hints of citrus and lychee, average in acidity and therefore recommended to accompany our fish- as well as our vegetarian dishes.
  • Red: Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Made from the best merlot and cabernet-sauvignon grapes from the plot. This Bordeaux has a full body with above-average tannins and acidity. Red and black fruit, spices, herbs and cedar wood. Delicious with meat dishes!
  • Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glasses). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50

Wines per bottle

  • White: Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).
  • Red:
    • Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
    • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
    • Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I  oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)

Menü LaSalle Juni: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 37,50

Vorspeisen (separat 10,50 €):

Hausgemachte Terrine vom Seefisch mit Dilldressing

Cremige Spargelsuppe mit Schinkenstreifen und Croutons

Vegetarisches „Steak Tartare“ mit Roter Bete und Hummus (vegetarisch)

 

Hauptgerichte (separat 21,50 €):

Gebackenes Fischfilet des Tages mit Fenchel und Perlgraupenrisotto

Coq au Vin (geschmorte Hähnchenkeule in Rotweinsauce) mit Saisongemüse und Kartoffelpüree

Elsässer Pasta mit Austernpilzen, Spinat, frittiertem Salbei und Comté-Käse (vegetarisch)

Gebratenes Steak mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)

 

Käse und Dessert (separat 10,50 €):

Käseplatte (fünf französische Sorten) oder

Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Crêpe Suzette, Baiser mit Kirschen, Profiterole mit Eis

 

Bitte reservieren Sie über unsere Website www.restaurantlasalle.nl oder ufen Sie uns an: +31617045541

 

Menu LaSalle Juin: entrée + plat + dessert/fromages = € 37,50

Entrées (séparément 10,50 €) :

Terrine de poisson de mer maison avec vinaigrette à l’aneth

Soupe crémeuse aux asperges avec lanières de jambon et croûtons

Steak tartare végétarien à la betterave et au houmous (végétarien)

 

Plats principaux (séparés 21,50 €) :

Filet de poisson du jour au four avec fenouil et risotto à l’orge perlé

Coq au vin aux légumes de saison et purée de pommes de terre

Pâtes alsaciennes aux pleurotes, épinards, sauge frite et comté (végétarien)

Steak poêlé avec légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu)

 

Fromage et dessert (séparément 10,50 €) :

Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou

Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, crêpe Suzette, meringue aux cerises, profiterole à la glace

 

Veuillez réserver sur notre site internet www.restaurantlasalle.nl ou appelez-nous: +31617045541