Menu LaSalle: voorgerecht + hoofdgerecht + dessert: € 37,50

Voorgerechten (apart € 10,50):

Mosselen “marinière” (gekookt met crème fraîche, witte wijn en groenten)

Huisgemaakte wildpaté met cranberry-compote

Soep van geroosterde pompoen met rucola (vegan)

 

Hoofdgerechten (apart € 21,50):

Gebakken filet van vis van de dag, risotto met groenten en groene kruiden

Boeuf bourguignon met seizoensgroenten en aardappelpuree

Gratin van wintergroenten met comté-kaas en een kleine salade (vega)

Gebakken kogelbiefstuk met groenten en dikke frites (+ € 3,50 in menu)

 

Kaas en dessert (apart € 10,50):

Kaasplankje (vijf Franse soorten) of

Petit grand dessert: chocolademousse, crème brûlée, griesmeelbavarois, tarte tatin en een soesje met kaneelijs

Wijnen

Onze huiswijnen

  • Per glas (€ 5)
  • Per karaf 0,5l (€18,50)
  • Per fles (€27,00)

Rood: Merlot “Voiturette” uit de Provence. Een lichte, rode allemansvriend om rustig door te drinken.

Wit: Viognier-sauvignon blanc Paul Mas. Blend van 70% Viognier en 30% sauvignon blanc. De wijn heeft een expressieve neus van citrus, limoen, abrikoos, tropisch fruit en witte bloemen. In de smaak wederom citrus en tropisch fruit. Levendige smaak met een soepele en fruitige afdronk.

Wit-halfzoet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) voor de liefhebbers van een lekker glas halfzoete witte wijn.

Rosé: Syrah Paul Mas, zachtroze kleur, pittig en fruitig bouquet, aroma van kersen en gedroogd fruit. Combineer met wit vlees, salades en zachte kazen.

Onze maandwijn

  • Per glas (€ 6)
  • Per karaf 0,5l (€22,50)
  • Per fles (€32,50)

Deze maandwijnen laten we u graag proeven (onder voorbehoud):

  • Wit: Pyrène, cuvée marine, maison Osmin. Uit de Gascogne hebben we deze blend van colombard, sauvignon blanc en gros manseng-druiven. Zeer aromatisch met vleugen van citrus en lychee, gemiddelde zuren en daardoor erg lekker bij zowel vis als de vege-tarische schotel.
  • Rood:Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Gemaakt van de beste merlot en cabernet-sauvignon druiven van het perceel. Deze bordeaux heeft een volle body met bovengemiddelde tannines en zuren. Rood en zwart fruit, specerijen, kruiden en cederhout. Heerlijk bij vleesgerechten!
  • Bubbels: Kleintje prosecco € 9,50 (= 2 glazen). Crémant de Bourgogne, een feestelijke wijn die het kan opnemen tegen de betere champagnes! Per fles € 29,50.

Wijnen per fles

  • Rood: Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. Deze lichte en fruitige rode wijn is wat kruidig en is gemaakt van merlot, syrah en tannat-druif. Laatstgenoemde geeft een donkere kleur en wat body (€28,00).

LaSalle menu: starter + main course + dessert: €37.50

Starters (separately €10.50):

Mussels “marinière” (cooked with crème fraîche, white wine and vegetables)

Homemade game pate with cranberry compote

Soup of roasted pumpkin with rocket salad (vegan)

 

Main courses (separately €21.50):

Baked fillet of fish of the day, risotto with vegetables and green herbs

Boeuf bourguignon (beef stew) with seasonal vegetables and mashed potatoes

Gratin of winter vegetables with comté cheese and a small salad (vegetarian)

Baked round steak with vegetables and thick fries (+ €3.50 in menu)

 

Cheese and dessert (separately €10.50):

Cheese platter (five French varieties) or

Petit grand dessert: chocolate mousse, cream brûlée, semolina bavarois, tarte tatin and a profiterole with cinnamon ice cream

Wines

Our house wines

  • Per glass (€ 5)
  • Per carafe 0.5l (€ 18.50)
  • Per bottle (€ 27.00)

Red: Merlot “Voiturette” from the Provence region. A light, red and pleasant wine to smoothly sip away.

White: Viognier-sauvignon blanc by Paul Mas. Blend of 70% Viognier and 30% sauvignon blanc. It features an expressive nose of citrus, tropical fruit and white flowers. Lively first impression with a pleasant and fruity aftertaste.

White & semi-sweet: Chateau les Fontenelles (Bergerac) for those who enjoy their white wine on the sweet side…

Rosé: Syrah Paul Mas, soft pink colour, spicy and fruity fragrance, hints of cherry and dried fruits. To be combined with white meats, salads and soft cheeses.

Our wines of the month

  • Glass (€ 6)
  • Carafe 0,5l (€ 22,50)
  • Bottle (€ 32,50)

This month we present to you:

  • Pyrène, cuvée marine, maison Osmin: From the Gascogne region comes this blend of colombard, sauvignon blanc and gros manseng-grapes. Very aromatic with hints of citrus and lychee, average in acidity and therefore recommended to accompany our fish- as well as our vegetarian dishes.
  • Red: Chateau Sissan grande réserve, maison Kressmann, Cadillac. Made from the best merlot and cabernet-sauvignon grapes from the plot. This Bordeaux has a full body with above-average tannins and acidity. Red and black fruit, spices, herbs and cedar wood. Delicious with meat dishes!
  • Bubbles: Small prosecco € 9,50 (= 2 glasses). Crémant de Bourgogne, a festive sparkling wine that can compete with a decent champagne! By the bottle: € 29,50

Wines per bottle

  • White: Viognier Paul Mas. A very versatile, yellow-coloured wine by Paul Mas. Blessed with a rich nose, this wine can be served with poultry, cheese, fish and even dessert (€28,00).
  • Red:
    • Cab-sauvignon P. Mas: Spicy wine from the Provence region. Our former house wine and a pleasant accompaniment for meats, pastas and cheeses (€25,00).
    • Pyrène l’inimitable, Lionel Osmin, Pays de Cocagne. This light and very fruity red wine was made from merlot, syrah and tannat grapes. The latter gives it an intense colour and some body (€28,00)
    • Domaine Guinand, cuvée vieilles vignes, Languedoc. A biologic, full-bodied wine made of syrah and carignan grapes, matured I  oak barrels. A perfect “steak wine” (€32,50)

Menü LaSalle: Vorspeise + Hauptspeise + Käse/Nachtisch € 37,50

 

Vorspeisen (separat € 10,50):

Muscheln „Marinière“ (gekocht mit Crème fraîche, Weißwein und Gemüse)

Hausgemachte Wildpastete mit Preiselbeerkompott

Geröstete Kürbissuppe mit Rucola (vegan)

 

Hauptgerichte (separat 21,50 €):

Gebratenes Tagesfischfilet, Risotto mit Gemüse und grünen Kräutern

Boeuf Bourguignon mit Saisongemüse und Kartoffelpüree

Wintergemüsegratin mit Comté-Käse und kleinem Salat (vegetarisch)

Gebratenes Rundsteak mit Gemüse und dicken Pommes (+ 3,50 € im Menü)

 

Käse und Dessert (separat 10,50 €):

Käsebrett (fünf französische Sorten) oder

Petit Grand Dessert: Schokoladenmousse, Crème Brûlée, Grießbrei-Bavarois, Tarte Tatin und ein Windbeutel mit Zimteis

Menu LaSalle: entrée + plat principal + dessert/fromages = € 37,50

Entrées (séparément € 10,50) :

Moules marinière (cuites avec crème fraîche, vin blanc et légumes)

Pâté de gibier maison avec compote de canneberges

Soupe de potiron rôti à la roquette (végétalienne)

 

Plats principaux (séparément € 21,50) :

Filet de poisson du jour poêlé, risotto aux légumes et herbes vertes

Boeuf bourguignon aux légumes de la saison et purée de pommes de terre

Gratin de légumes d’hiver au fromage comté et petite salade (végétarienne)

Steak rond poêlé aux légumes et frites épaisses (+ 3,50 € en menu)

 

Fromage et dessert (séparément € 10,50) :

Plateau de fromages (cinq variétés françaises) ou

Petit grand dessert : mousse au chocolat, crème brûlée, semoule bavaroise, tarte tatin et profiterole avec glace à la cannelle