Over ons

Waarom de naam “LaSalle”? Voor een Fransman betekent het niets meer dan “de zaal”, een plaats van ontmoeting. Voor mij en mijn familie is Lasalle de naam van het dorp in de Franse Cévennen waar we elk jaar welkom waren voor een paar weken vakantie bij opa Charles en oma Geneviève. De hele dag vissen, zwemmen en zwerven; heerlijk! Deze jeugdherinneringen zullen voor altijd blijven, al is het huis inmiddels niet meer in de familie.

Vanaf de tijd dat ik als 18-jarige in de horeca begon, heb ik altijd de wens gehad om een eigen restaurant te beginnen. Ik ben daarom regelmatig van woonplaats en werkgever gewisseld om me breed te kunnen ontwikkelen. Als ondernemer moet je namelijk wel van alle markten thuis zijn. Veel vaardigheden heb ik op de hotelschool in Middelburg, maar meer nog in prachtige bedrijven mogen ontwikkelen.

In 2008 maakte ik als docent koken een uitstapje naar het Vmbo-onderwijs en werd daar ook decaan. Naast het behalen van mijn lesbevoegdheid voor het vak economie heb ik in deze periode veel geleerd over het coachen van jonge mensen, het stimuleren van hun talenten en het opbouwen van een goed netwerk. Ook nu, tien jaar later als restaurateur, zet ik me onverminderd in voor mijn team, zodat ze hun vleugels kunnen uitslaan.

Voor het restaurant ben ik dicht bij mezelf gebleven: koken “op zijn Frans”, zonder fratsen. De keuze om daarvoor zoveel mogelijk Nederlandse producten te gebruiken is voor mij een logische; het onnodig slepen met verse waren over de aarde terwijl we in eigen land fantastische groenten, fruit, vlees en vis hebben belast de planeet enorm. Respect voor mens, dier en planeet is een kernwaarde in ons restaurant.

We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in onze zaak. A bientôt!

Eric van Hartingsveldt

Patron-cuisinier

LaSalle Eric van Hartingsveldt
Bernhard Braun
Bernhard Braun
Great place to have dinner. Small menu card with excellent dishes and wines. The service is very friendly and flexible on extra wishes like for children. Highly recommended for Den Haag.
Alicia Bernal
Alicia Bernal
Vraiment français
Jolanda Bergenhenegouwen
Jolanda Bergenhenegouwen
Klein knus restaurant
Sabine
Sabine
Alles in diesem Restaurant ist stimmig! Sehr gutes Essen, sehr freundliche Menschen und wunderbar gestaltetes Ambiente. Hier sind alle mit Herz und Verstand bei der Sache!☺️
Edward Ulrich
Edward Ulrich
A wonderful evening at LaSalle in the heart of The Hague. Hosted a team event here and we had a drink in the terrace out the back before dining on their fresh food.
Napon Saereepapsakol
Napon Saereepapsakol
Wonderful cozy restaurant for a break on the weekend or when you want a nice dinner. Totally recommend.
Maud Mougeolle
Maud Mougeolle
Tout était parfait ! Les entrées/plats sont succulents et le dessert était également très bon, nous recommandons cette adresse les yeux fermés ! PS : la crème brûlée est incroyable !
Funke Eric
Funke Eric
I was never disappointed here. Simple menu, personal touch, a gem in The Hague. Traditional French cuisine. The menu changes monthly, so rating that is a bit useless. However, the setup is quite constant: a choice of three starters, three main courses and either a cheese plate or grand dessert for, well, dessert. There's always something vegegatarian option as well. No special kids options on the menu but maybe you should just ask what's possible.
Sascha Luig
Sascha Luig
Tolles Essen sehr freundliche Bedienung absoluter top tip danke
Nicolae Voicu
Nicolae Voicu
Excellent food, friendly staff.

Private Dining

Heeft u iets te vieren met uw gezelschap? Komt u dan zeker eens kijken! Het achtergedeelte van restaurant LaSalle is zeer geschikt om met maximaal een man of dertig apart te dineren. Heeft u liever de zaak helemaal voor u alleen? Dat kan ook: we maken graag een afspraak met u om uw wensen te bespreken.

De trend om in een soort industriële ruimte horeca te bedrijven is alweer op zijn retour. De gast heeft ook wel door dat hij/zij uiteindelijk met een galm in het hoofd naar huis gaat. Een kleine ruimte met een intieme sfeer is toch veel gezelliger? We hebben al veel positieve reacties mogen ontvangen op de keuze van de aankleding van het restaurant. 

Op het rustige privéterras achter het terras kan bij lekker weer worden genoten van het diner. Wanneer andere gasten daarvan geen hinder ondervinden mag daar ook gerookt worden. Het carillon zorgt af en toe voor prettige achtergrondgeluiden.