Over ons

Waarom de naam “LaSalle”? Voor een Fransman betekent het niets meer dan “de zaal”, een plaats van ontmoeting. Voor mij en mijn familie is Lasalle de naam van het dorp in de Franse Cévennen waar we elk jaar welkom waren voor een paar weken vakantie bij opa Charles en oma Geneviève. De hele dag vissen, zwemmen en zwerven; heerlijk! Deze jeugdherinneringen zullen voor altijd blijven, al is het huis inmiddels niet meer in de familie.

Vanaf de tijd dat ik als 18-jarige in de horeca begon, heb ik altijd de wens gehad om een eigen restaurant te beginnen. Ik ben daarom regelmatig van woonplaats en werkgever gewisseld om me breed te kunnen ontwikkelen. Als ondernemer moet je namelijk wel van alle markten thuis zijn. Veel vaardigheden heb ik op de hotelschool in Middelburg, maar meer nog in prachtige bedrijven mogen ontwikkelen.

In 2008 maakte ik als docent koken een uitstapje naar het Vmbo-onderwijs en werd daar ook decaan. Naast het behalen van mijn lesbevoegdheid voor het vak economie heb ik in deze periode veel geleerd over het coachen van jonge mensen, het stimuleren van hun talenten en het opbouwen van een goed netwerk. Ook nu, tien jaar later als restaurateur, zet ik me onverminderd in voor mijn team, zodat ze hun vleugels kunnen uitslaan.

Voor het restaurant ben ik dicht bij mezelf gebleven: koken “op zijn Frans”, zonder fratsen. De keuze om daarvoor zoveel mogelijk Nederlandse producten te gebruiken is voor mij een logische; het onnodig slepen met verse waren over de aarde terwijl we in eigen land fantastische groenten, fruit, vlees en vis hebben belast de planeet enorm. Respect voor mens, dier en planeet is een kernwaarde in ons restaurant.

We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in onze zaak. A bientôt!

Eric van Hartingsveldt

Patron-cuisinier

Private Dining

Heeft u iets te vieren met uw gezelschap? Komt u dan zeker eens kijken! Het achtergedeelte van restaurant LaSalle is zeer geschikt om met maximaal een man of dertig apart te dineren. Heeft u liever de zaak helemaal voor u alleen? Dat kan ook: we maken graag een afspraak met u om uw wensen te bespreken.

De trend om in een soort industriële ruimte horeca te bedrijven is alweer op zijn retour. De gast heeft ook wel door dat hij/zij uiteindelijk met een galm in het hoofd naar huis gaat. Een kleine ruimte met een intieme sfeer is toch veel gezelliger? We hebben al veel positieve reacties mogen ontvangen op de keuze van de aankleding van het restaurant. 

Op het rustige privéterras achter het terras kan bij lekker weer worden genoten van het diner. Wanneer andere gasten daarvan geen hinder ondervinden mag daar ook gerookt worden. Het carillon zorgt af en toe voor prettige achtergrondgeluiden.